ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Η περίμετρος της πυρκαγιάς (επικαιροποιημένος χάρτης)

Φωτιά στην Πεντέλη: Η περίμετρος της πυρκαγιάς (επικαιροποιημένος χάρτης)
Πανόραμα Παλλήνης CNN GREECE/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Τον ανανεωμένο (11 το πρωί της Τετάρτης) χάρτη που αποτυπώνει την περίμετρο της φωτιάς στην Πεντέλη δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Αρτοποιός, σε νεότερη ενημέρωση για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νταού Πεντέλης.

Παρουσιάζοντας τον σχετικό χάρτη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η μάχη εστιάζεται πλέον στις περιοχές Διώνη και Δασαμάρι μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος, με την κατάσταση στα βόρεια και βορειοανατολικά μέτωπα της πυρκαγιάς να εμφανίζεται βελτιωμένη.

Μικρή αναζωπύρωση είχαμε νωρίτερα στο Ντράφι ενώ διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να μαίνονται σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Στην Ανθούσα, μάλιστα, ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες για πολλοστή φορά ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες και αρκετά ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έχει κάψει ήδη δεκάδες σπίτια ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

Liveblog - Τραγωδία στην Ανθούσα με νεκρό άνδρα – Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ