ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Ιατρική βοήθεια και ασθενοφόρα για τους πληγέντες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Φωτιά Πεντέλη: Ιατρική βοήθεια και ασθενοφόρα για τους πληγέντες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
CNN GREECE/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Την Ομάδα Έκτακτης Δράσης του Συλλόγου ενεργοποίησε την Τρίτη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με εντολή του Προέδρου του Γιώργου Πατούλη, στέλνοντας εθελοντές ιατρούς, με υγειονομικό υλικό για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στις περιοχές που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα τα ασθενοφόρα του ΙΣΑ, θα βρίσκονται στο Δημαρχείο της Πεντέλης, για να συνδράμουν τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Στη διάθεση των πολιτών είναι και η τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 1110, του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι πυροπαθείς συμπολίτες μας για την παροχή οδηγιών και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο ΙΣΑ συνιστά προσοχή, στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να απομακρυνθούν άμεσα από τις πληττόμενες περιοχές και να μην εκτίθενται στο καπνό που προκαλούν οι πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς η χώρα μας για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα. Θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, είναι σε πλήρη κινητοποίηση, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των πολιτών».

Η εξέλιξη λεπτό προς λεπτό:

Liveblog - Φωτιά Πεντέλη: Τραγωδία με νεκρό στην Ανθούσα, τρεις τραυματίες και καμένα σπίτια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ