ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα: Καλά στην υγεία τους οι επτά τραυματίες

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα: Καλά στην υγεία τους οι επτά τραυματίες
Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας κατέληξαν το βράδυ της Τρίτης (19/7) εφτά άτομα που βρίσκονταν σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού, καθώς είχαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του στην περιοχή Κομμένο.

Από τα εφτά άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τα τέσσερα ανήκουν στο προσωπικό της ξενοδοχειακής μονάδας. Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας Πυροσβέστης, μία έγκυος τουρίστρια, γερμανικής καταγωγής κι ένα 11χρονο παιδί.

«Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και εξήλθαν του νοσοκομείου, ενώ μόνο ένα άτομο χρειάζεται να παραμείνει σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης, ο οποίος βρισκόταν όλο το βράδυ στο νοσοκομείο μαζί με τους διευθυντές του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

«Κινηθήκαμε γρήγορα και παραμένουμε πάντα σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ανθρώπινες ζωές, για κάθε συμβάν», πρόσθεσε ο κ. Ρουμπάτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ στην επιχείρηση που στήθηκε συνέβαλαν η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του νοσοκομείου και ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εκκενωθεί το ξενοδοχείο και να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ