ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη χώρου

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη χώρου
Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε εξαώροφο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση χώρου που τελούσε υπό κατάληψη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε εξαώροφο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, στον αριθμό 111. Κατά πληροφορίες, τελούσε υπό κατάληψη από το 2015 όταν κατελήφθη από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και έκτοτε ήταν γνωστή ως «Κατάληψη 111».

Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτήριο ήταν άδειο. Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδωρικάκος: Ένα ακόμη άβατο παρανομίας, η κατάληψη 111, τελείωσε

Με ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην επιτυχή στοχευμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, όπου, παρουσία εισαγγελέα, τερματίστηκε επταετής κατάληψη εξαώροφου κτηρίου που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο κτήριο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από άγνωστα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, επιβεβαιώθηκε υδροκλοπή και ρευματοκλοπή, ενώ διαπιστώθηκε πως δωμάτια αυτού είχαν μετατραπεί σε μπαρ και γυμναστήριο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Ένα ακόμη άβατο παρανομίας τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η «κατάληψη 111» σε κτίριο που ανήκει στο ΕΦΚΑ. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ