ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο ΑΧΕΠΑ: Νοσηλευτής βρέθηκε νεκρός από συνάδελφό του στην αλλαγή της βάρδιας

Τραγωδία στο ΑΧΕΠΑ: Νοσηλευτής βρέθηκε νεκρός από συνάδελφό του στην αλλαγή της βάρδιας
Ο νοσηλευτής βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου έκανε διάλλειμα το προσωπικό ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Νεκρό έναν 51χρονο συνάδελφο της εντόπισε νοσηλεύτρια κατά την αλλαγή βάρδιας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα grtimes την συγκεκριμένη ημέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο 51χρονος νοσηλευτής, ο οποίος απασχολούταν ως χειριστής αγγειογράφου, στις 8:30 και το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποσύρθηκε στον χώρο όπου αναπαύεται το προσωπικό τις ώρες διαλλείματος.

Δυόμισι ώρες μετά η συνάδελφός του τον βρήκε νεκρό, όταν έφτασε στον χώρο για να ξεκινήσει τη βάρδια της. Ο άτυχος άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή χωρίς να τον αντιληφθούν οι συνάδελφοι του.

Μάλιστα, εργαζόμενος του νοσοκομείου, ανέφερε πως χρειάστηκε να παραβιαστεί η πόρτα ώστε να να μπουν μέσα στο δωμάτιο συνάδελφοί του οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νοσηλευτής, είχε ιστορικό με καρδιολογική πάθηση και πιθανόν αυτό να του κόστισε τη ζωή.

«Ήταν μόνος του στη βάρδια»

«Ο άνθρωπος ήταν αδιάθετος, είχε ενοχλήσεις και έκανε καρδιογράφημα την ίδια μέρα, αλλά δεν είχε την πολυτέλεια να μην εργαστεί, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος να τον αντικαταστήσει. Είναι ένας σε κάθε βάρδια, μόνος του, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με το άγχος ότι αν του συμβεί κάτι δεν μπορεί να λείψει ή χειρότερα ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς αν χρειαστεί βοήθεια. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εργάζεται 30 χρόνια ως νοσηλευτής», ανέφερε μιλώντας στο grtimes η νοσηλεύτρια που εντόπισε τον άτυχο 51χρονο, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση των νοσοκομείων.

«Δεν υπάρχει νέο προσωπικό, εμείς είμαστε γερασμένοι, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία. Οι άδειες αναστέλλονται πολλές φορές γιατί δεν έχουμε άτομα να δουλέψουν. Παράλληλα το πόστο που εργαζόταν ήταν εξειδικευμένο και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να το καλύψουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ