ΕΛΛΑΔΑ

Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός – Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στον Έβρο

Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός – Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στον Έβρο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων, που είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΕΣΚΕΔΙΚ είναι στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων του για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Δεν πρόκειται για έκτακτη σύσκεψη.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 24 Ιουλίου, κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ