ΕΛΛΑΔΑ

53 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Στο δάσος Δαδιάς και τα Βατερά επικεντρώνονται οι δυνάμεις

53 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Στο δάσος Δαδιάς και τα Βατερά επικεντρώνονται οι δυνάμεις
Σημαντικός αριθμός σπιτιών και επιχειρήσεων έχει καεί την περιοχή των Βατερών INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Συνολικά 53 πύρινα μέτωπα κλήθηκε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να επικεντρώνονται στο δάσος της Δαδιάς και τη φωτιά στα Βατερά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού, η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καστρί, στη Μυτιλήνη, επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά έφτασε στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο. Η προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ακριτοχώρι, του Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρυσούλα Πρεβέζης επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ