ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή εκκένωσης στο χωριό Δαδιά από το 112

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή εκκένωσης στο χωριό Δαδιά από το 112
Η εντολή εκκένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δόθηκε για προληπτικούς λόγους Intime/Δελτίο τύπου / POOL

Άλλο ένα δύσκολο βράδυ αναμένεται να περάσει ο Έβρος, καθώς λίγα λεπτά πρίν από τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Δαδιά από την Πολιτική Προστασία, μέσω μηνύματος από το 112.

Η εντολή εκκένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δόθηκε για προληπτικούς λόγους.

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η φωτιά στη Δαδιά Έβρου

Συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που κατακαίει στο πολύτιμοΕθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, στο Σουφλί Έβρου, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στη μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» της χώρας.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες, με το έργο της κατάσβεσης να παραμένει δύσκολο λόγω των πολλών εστιών, των αναζωπυρώσεων, της ιδιαίτερα δύσβατης μορφολογίας του εδάφους και της καύσιμης ύλης στην ήδη καμένη έκταση. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 4.000 στρέμματα δάσους.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, καθώς και δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, δεκάδες υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή της Δαδιάς αναμένεται να μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο, Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 05:30 το πρωί υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας, για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ