ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ηλεία: Σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και το Γ.Ν. Πύργου

Φωτιά Ηλεία: Σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και το Γ.Ν. Πύργου
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Μακρισίων και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ήδη έχει εκκενωθεί η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

«Το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα» σημείωσε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κρεστενών, Φωτεινή Αθανασοπούλου, έχουν καεί σπίτια και γίνονται προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε» πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ