ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκκληση του δημάρχου Κ. Ζέρβα για την προστασία του Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη: Έκκληση του δημάρχου Κ. Ζέρβα για την προστασία του Σέιχ Σου
Έκκληση προς όλους για την προστασία του Σέιχ Σου κάνει προς όλους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ΑΠΕ/ ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Έκκληση προς όλους για την προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.

«To μυαλό μας βρίσκεται και φέτος στα πύρινα μέτωπα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο δάσος του Σέιχ Σου τόνισε ότι επηρεάζει, μαζί και με τον Θερμαϊκό Κόλπο το κλίμα της πόλης, γι αυτό και θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να προστατευτεί. «Απευθύνω έκκληση προς όλους, τους φορείς, τους όμορους δήμους, με αφορμή έναν παρολίγον εμπρησμό πριν από λίγες μέρες, πριν από λίγες ώρες, ένα ατύχημα που είχε γίνει πέρσι στην αρχή του καλοκαιριού το οποίο ευτυχώς προλάβαμε πολύ γρήγορα και το απομονώσαμε, όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το Σέιχ Σου, να προστατεύσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε δίπλα μας, παρόλο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού.

»Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι του αναλογεί, και ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί πρέπει - πριν μας προλάβουν τα γεγονότα και οι καταστροφές - να περιφρουρήσουμε αυτό τον πλούτο» είπε και σημείωσε ότι στον ενάμισι μήνα επικινδυνότητας που απομένει, το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ο κ. Ζέρβας τόνισε, ακόμη, ότι παράλληλα με τις περιπολίες στο δάσος και τις πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι απαραίτητη και μια συστηματική καμπάνια ενημέρωσης.

«Έχω την εντύπωση ότι, ακόμη και σήμερα με όσα συμβαίνουν και όσα βλέπουμε να συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας μας και του πλανήτη μας, κάποιοι δεν πείθονται να μην ανάβουν φωτιές αλλά αντιθέτως πετούν τσιγάρα ή κάνουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στο δάσος» τόνισε. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι ο δήμος κάνει και με το παραπάνω αυτό που του αναλογεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ