ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρωτοφανείς ύβρεις από τον καταδικασμένο Ιωάννη Λαγό προς το δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρωτοφανείς ύβρεις από τον καταδικασμένο Ιωάννη Λαγό προς το δικαστήριο
Ο καταδικασθείς Ιωάννης Λαγός INTIME

Ένα παραλήρημα του Γιάννη Λαγού, άσχετο με τη διαδικασία, επέτρεψε η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, λίγο πριν διακόψει επί των αιτημάτων αναστολής ποινής δύο άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που τελικά απορρίφθηκαν.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να επισημαίνει ότι το ζήτημα αυτό δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο στάδιο της δίκης και θα πρέπει να το αναπτύξει στην απολογία του.

Λαγός: Έχετε έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή απέναντί σας, όσο και να μην το αποδέχεστε. Το δικαστήριο σας διακόπτει για δύο μήνες ακόμη και θέλω να σας πω κάποια πράγματα που έχουν συμβεί. Αφορούν ότι ένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να εκφωνήσει λόγο.

Πρόεδρος: Δεν έχει σχέση με το αντικείμενο.

Λαγός: Αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν αποκρύψει το αίτημα στο ευρωκοινοβούλιο.

Πρόεδρος: Δεν έχουν σχέση με αυτά.

Λαγός: Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτό; Εγώ εκλεγμένος από 120.000 δεν μπορώ να μιλήσω ενώ βιαστές μιλάνε και μιλάμε για δημοκρατία στην Ελλάδα; Εσείς της Αριστεράς (δείχνει προς την πολιτική αγωγή) τι λέτε για όλα αυτά;

Μάλιστα, το γεγονός ότι μια φερόμενη ως συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού προσέγγισε τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στο εδώλιο των κατηγορουμένων, προκάλεσε την εύλογη απορία της Μάγδας Φύσσα κατά πόσο κάτι τέτοιο προβλέπεται.

Μάρτυρες υπεράσπισης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκονταν στην αίθουσα του εφετείου, ξεκίνησαν να φωνάζουν προς τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λέγοντας, μεταξύ άλλων, «τώρα ξεκινάμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ