Ηλεία: Προφυλακιστέος 58χρονος για την πυρκαγιά στην περιοχή Άγναντα
Ένας άνδρας ηλικίας 58 ετών κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την πεντάωρη απολογία του στον ανακριτή με την κατηγορία για εμπρησμό δάσους.
Ο 58χρονος από τα Άγναντα Πηνείας, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες ως υπαίτιος της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Άγναντα, καθώς κινδύνευσαν ζωές και κάηκαν πολλά στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 58χρονος, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δάσους με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και καταστροφή σε μεγάλη δασική και αγροτική έκταση.
Ο 58χρονος μέσω και του συνηγόρου του, Σάκη Κοτσιφα, υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με εμπρησμό.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει στην προσαγωγή του, ο οποίος αρχικά κρίθηκε ύποπτος για εμπρησμό μετά από υποδείξεις κατοίκων του χωριού Άγναντα, στην Ηλεία, όπου το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουλίου ξέσπασε φωτιά.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς συμμετείχαν στη μάχη της φωτιάς 115 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιές: 58 πύρινα μέτωπα σε ένα εικοσιτετράωρο - Η εικόνα σε Έβρο, Μυτιλήνη, Ηλεία και Γρεβενά
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται και τι αλλάζει
01:00
Τριπλή πληρωμή για συνταξιούχους: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και η ενίσχυση των 400 ευρώ
00:30
«Φρούριο» η Γαλλία με φόντο τις νέες κινητοποιήσεις: Χιλιάδες αστυνομικοί, κλειστοί δημόσιοι χώροι
23:58
Κουτσούμπας: Χαστούκι στα παραμύθια της κυβέρνησης η έγκριση του τουρκολυβικού μνημονίου
23:46