ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2022: Δείτε σε ποια σχολή περάσατε

Βάσεις 2022: Δείτε σε ποια σχολή περάσατε
Τέλος στην αγωνία 90.000 υποψηφίων ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, βάζοντας τέλος στην αγωνία 90.000 υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, για δεύτερη φορά φέτος, οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως και κάθε περασμένη χρονιά, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Κεραμέως: Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους για την προσπάθειά τους

Καλά αποτελέσματα εύχεται σε όλους τους υποψήφιους των Πανελληνίων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά από την ανακοίνωση των βάσεων για το 2022.

Σε tweet της αμέσως μετά από την ανακοίνωση των βάσεων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δίνει πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους για την προσπάθειά τους.

Ήδη τα μηνύματα προς τους υποψήφιους έχουν αρχίσει να φεύγουν προς όλους όσοι είχαν κάνει το σχετικό αίτημα ενώ η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να τα δουν διαδικτυακά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ