ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος για γυναικοκτονία στη Ζάκύνθο: Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα ανήλικα παιδιά

Γιαννόπουλος για γυναικοκτονία στη Ζάκύνθο: Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα ανήλικα παιδιά
«Παιδιά που βρέθηκαν μπροστά στον τόπο του εγκλήματος, ποτέ δεν ξεπέρασαν αυτό που βίωσαν», λέει ο Κώστας Γιαννόπουλος INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

«Τίποτα δεν μπορεί να καλύψει τη φρίκη που περνούσαν τα παιδιά», είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για τα δύο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας που δολοφόνησε ο σύζυγός της στη Ζάκυνθο.

Προς το παρόν τα παιδιά ηλικίας 9 και 11 ετών φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Έγινε πολύ καλή δουλειά από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπήρξε μια γενικότερη φροντίδα των παιδιών, από τις πρώτες ώρες, που βέβαια δεν καλύπτει τη φρίκη την οποία περνούσαν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά -με εισαγγελική εντολή- έχουν πάει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους. «Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν».

To oικογενειακό περιβάλλον θα αποφασίσει

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών, με το οικογενειακό περιβάλλον να έχει τον πρώτο λόγο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, σε παρόμοια περιστατικά τα παιδιά που βρέθηκαν μπροστά στον τόπο του εγκλήματος, ποτέ δεν ξεπέρασαν αυτό που βίωσαν.

Μάλιστα, αναφέρεται και σε ένα παράδειγμα από ανάλογο περιστατικό και εξηγεί ότι, «αν δεν ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήταν στην παραβατικότητα 100%» είπε για παιδί που βίωσε αυτό το τραύμα, καθώς χρόνια μετά, έχει ένταση και θυμό.

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε και μια άλλη διάσταση σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ο ένας γονιός δολοφονείται και ο άλλος περνάει χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τι συμβαίνει δηλαδή όταν αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος και επιχειρεί να προσεγγίσει τα παιδιά του, τα μένουν σε κάποιο ίδρυμα ή σε συγγενείς.

«Σκεφτείτε τα διλήμματα που μπαίνουν στην ψυχή του παιδιού», τόνισε. Το ευχάριστο, μέσα σε αυτή την τραγωδία, είναι ότι χάρη στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα ειδικών τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωράνε τη ζωή τους και σπουδάζουν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ο 51χρονος στο Τσιλιβί Ζακύνθου ξυλοκόπησε άγρια την κατά 10 χρόνια νεότερη σύζυγό του και στη συνέχεια της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό.

Λίγη ώρα πριν ο δράστης δολοφονήσει τη σύζυγό του, εκείνη τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 41χρονη ζητούσε τη βοήθεια των Αρχών, αφού πριν από έναν μήνα η γυναίκα είχε πέσει ξανά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 51χρονο.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του έφυγε από το σπίτι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Τελικά, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί. Ο 51χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το βράδυ της Κυριακής, ένας γείτονας της οικογένειας κάλεσε την Αστυνομία λόγω της φασαρίας που άκουγε στο σπίτι τους. Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, βρήκαν στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα. Είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε μαχαιρωθεί από τον δράστη.

Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ