ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα ο 60χρονος συζυγοκτόνος

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Απολογείται σήμερα ο 60χρονος συζυγοκτόνος
Ο εισαγγελέας του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Απολογείται σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου Κρήτης ο 60χρονος καθ'ομολογίαν συζυγοκτόνος που δολοφόνησε την 56χρονη σύζυγό του στο Άνω Μαλάκι.

Ο εισαγγελέας του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δράστης φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνης στο γραφείο του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο δράστης στην περίπου μία ώρα που έμεινε στο γραφείο του ανακριτή επιχείρησε εμμέσως να αποδώσει ευθύνες στο θύμα, ισχυριζόμενος ότι η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη φραστικά και πως του πέταξε ένα πιάτο.

«Θόλωσα. Δεν ξέρω τι έκανα» φέρεται να είπε στον ανακριτή, ενώ ισχυρίστηκε ακόμα ότι μετά το γάμο του παιδιού τους εκείνη έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε μετά από 16 ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος της 56χρονης Γεωργίας επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό. Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ