ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Άνω Βλυχάδα

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Άνω Βλυχάδα
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας CNN Greece

Εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα για προληπτικούς λόγους δόθηκε από την Πυροσβεστική, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Νέα Πέραμο.

Ειδικότερα, το μήνυμα από το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου»

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει στο ρεύμα προς Κόρινθο σε χαμηλή βλάστηση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Ένα διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor) πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στο Λουτρόπυργο, ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Κλειστή η «Ολυμπία Οδός» από την Ελευσίνα έως τη Νέα Πέραμο

Κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας είναι η Ολυμπία Οδός, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής κοντά στα διόδια της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης

Στην περιοχή, εκτός από τη διακοπή κυκλοφορίας, έχει πραγματοποιηθεί και προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ύψος της Νέας Περάμου, ενώ είναι πιθανές και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ