ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο
Η φωτιά καίει στο ρεύμα προς Κόρινθο σε χαμηλή βλάστηση INTIME

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο.

Πλέον στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας και πήρε διαστάσεις.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι η αστυνομία ήρε και τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας

Τα οχήματα κινούνται κανονικά αν και με εμπόδια λόγω αυξημένης κίνησης, από την μεσαία και αριστερή λωρίδα.

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει στο ρεύμα προς Κόρινθο σε χαμηλή βλάστηση.

Στην περιοχή, έχει πραγματοποιηθεί και προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ύψος της Νέας Περάμου, ενώ είναι πιθανές και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Νωρίτερα, ένα διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor) πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στο Λουτρόπυργο, ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Οι εκτιμήσεις του meteo για την πυρκαγιά

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr έκανε την εξής ενημέρωση και εκτίμηση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου Αττικής σήμερα το πρωί:

Με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ/meteo.gr πλησίον της πυρκαγιάς στην Βλυχάδα Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν ΒΒΔ άνεμοι στα 3 μποφόρ με ριπές έως 30-40 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία είναι 31-32 βαθμοί Κελσίου, ενώ η εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων εκτιμάται ότι είναι χαμηλή (8-10%).

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις αμέσως επόμενες ώρες (έως 16:00/17:00) αναμένεται να επιδεινωθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Βόρειες διευθύνσεις και τη διατήρηση της περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 5/8 (17:00/18:00) και 6/8 (06:00/07:00) αναμένεται μερική βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα 3-4 μποφόρ από ΒΒΔ διευθύνσεις, ωστόσο η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (κάτω του 15 %).

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ