ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 3χρονης: Την ιατροδικαστική εξέταση αναμένουν οι γονείς της

Θάνατος 3χρονης: Την ιατροδικαστική εξέταση αναμένουν οι γονείς της
Είχε εκδηλώσει υψηλό πυρετό, ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικών ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένει η οικογένεια του τρίχρονου παιδιού προκειμένου να μάθει πώς χάθηκε το κοριτσάκι τους ξαφνικά και  νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Φως στα αίτια θανάτου της 3χρονης Αντιγόνης που κατέληξε χθες Παρασκευή (5/8) αναμένεται πλέον να ρίξει η ιατροδικαστική διερεύνηση.

Την ίδια ώρα μόνο θλίψη υπάρχει στην οικογένεια της 3χρονης Αντιγόνης που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το παιδάκι τους δεν ζει. Σύμφωνα με όσα είπαν οι γονείς της στο νοσοκομείο, η μικρή έκανε πυρετό και όπως προέκυψε νοσούσε με λοίμωξη covid. Το μεσημέρι της περασμένη Πέμπτης, 4 Αυγούστου, η τριχρονη μεταφέρθηκε στα Επείγοντα.

Είχε εκδηλώσει υψηλό πυρετό, ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικών. Όμως, η εικόνα της μικρής επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γονείς να την μεταφέρουν στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, το Θριάσιο. Κατά τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Επειδή η κατάστασή της ήταν σοβαρή, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να γίνει άμεσα διακομιδή σε Μονάδα του Παίδων. Το παιδί διασωληνωθηκε και μόλις σταθεροποιηθηκε η κατάστασή του μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σχεδόν ένα 24ωρο έμεινε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας όπου εισήχθη, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή της. Χθες Παρασκευή, μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, το 3χρονο παιδί, κατέληξε.

Πλέον, οι γονείς της αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να μάθουν τα αίτια της τραγωδίας.

Ο θάνατος της 3χρονης είναι το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

ΠΟΕΔΗΝ: Φέτος το καλοκαίρι ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει ότι λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας για την Covid-19, φέτος το καλοκαίρι έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων παιδιών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Όπως τονίζει, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι μεγαλύτερος από τον χειμώνα παρότι λειτουργούσαν τα σχολεία. «Και βέβαια για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα», λέει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά στο Παίδων Αγίας Σοφίας, 11 παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού», 10 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης και πέντε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Επίσης νοσηλεύονται με κορωνοϊό πολλά παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Για παράδειγμα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη η Παιδιατρική Κλινική στην οποία νοσηλεύονται οχτώ παιδάκια με κορωνοϊό. Προσοχή οι γονείς, τήρηση των μέτρων προστασίας. Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στο θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ