ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο Ιβάν που σώθηκε έπειτα από 20 ώρες στη θάλασσα - Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο Ιβάν που σώθηκε έπειτα από 20 ώρες στη θάλασσα - Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου
«Ήταν το χειρότερο δώρο γενεθλίων μου», λέει ο 30χρονος Ιβάν INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

O 30χρονος Ιβάν που ταξίδεψε από τη Βόρεια Μακεδονία μαζί με δύο φίλους του, τον 28χρονο Μάρτιν και τον 25χρονο Βασίλ, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, μιλάει για την περιπέτειά του μέσα στη θάλασσα για 20 ώρες, όταν παρασύρθηκαν από τα κύματα της Χαλκιδικής. «Έκανα το χειρότερο δώρο γενεθλίων στον εαυτό μου», είπε ο ίδιος.

Στις 8 Ιουλίου οι ζωή τους άλλαξε για πάντα. Οι τρεις νέοι που κολυμπούσαν στη θάλασσα της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ποσείδι, παρασύρθηκαν από τα νερά της. Ο 25χρονος Βασίλ διασώθηκε πολύ γρήγορα. Ο Ιβάν που χρειάστηκε να παλέψει 20 ώρες με τα κύματα μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες, στάθηκε κι αυτός τυχερός αφού εν τέλει σώθηκε. Τον Μάρτιν όμως τον αναζητούσαν για 5 συνεχόμενες μέρες χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια οι έρευνες συνεχίστηκαν με ιδιωτικά μέσα.

Έναν μήνα μετά τον εφιάλτη που έζησε, ο 30χρονος άνδρας από τη Βόρεια Μακεδονία μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα έζησε 20 ώρες μες τη θάλασσα μέχρι να εντοπιστεί από ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες.


«Τη δεύτερη μέρα κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν» σκεφτόταν ενώ ήταν μέσα στη θάλασσα. Την ίδια ημέρα, λίγες ώρες μετά την ανατολή του ήλιου, βρήκε μια ξεφούσκωτη μπάλα στη θάλασσα και κατευθύνθηκε προς το μέρος της για να την πιάσει. «Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα, ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή... Βρήκα τη μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφουσκωμένη. Ήταν απογοητευτικό». Την είχαν χάσει 10 μέρες πριν δύο αδέρφια από τη Λήμνο.

Αντίπαλός του ήταν το κρύο και το σκοτάδι. Μετά από ώρες στο νερό, κυρίως όταν νυχτώσει πια, «απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ότι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου», περιγράφει ο ίδιος.

Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στη διάσωσή του.

«Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην διάσωσή μου ανεξάρτητα το ρόλο τους» λέει ο ίδιος περιγράφοντας τα συναισθήματά του μόλις κατάλαβε ότι το ελικόπτερο που πετά από πάνω του, τον είχε εντοπίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ