ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου καθ'ομολογίαν δράστη

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου καθ'ομολογίαν δράστη
Είχε καταθέσει αίτημα ασύλου ο 22χρονος Πακιστανός το οποίο όμως απορρίφθηκε CNNGreece

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο 22χρονος Πακιστανός είχε καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, το οποίο απορρίφθηκε. Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε ο νέος δικηγόρος του δράστη και αναμένονται εξελίξεις για την απολογία του.

Όσον αφορά το αίτημα ασύλου, ο Πακιστανός που κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση τους τελευταίους μήνες, είχε καταθέσει μια φορά τον Ιούλιο του 2021, το οποίο όμως απορρίφθηκε εντός 15 ημερών.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου που είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «ο Πακιστανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εμείς, θα παλέψουμε μέχρι το δικαστήριο, τα ισόβια να είναι ισόβια».

Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει ότι και ο αδερφός του 22χρονου Πακιστανού τον θεωρεί παραβατικό, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις Αρχές. «Είναι ένας παράνομος μετανάστης, που και ο ίδιος του ο αδελφός τον θεωρεί παραβατικό και έχει καταθέσει ενώπιον των Αρχών ότι όντως έκανε παράνομες ενέργειες, λαθρεμπόριο τσιγάρων κι άλλες έκνομες ενέργειες» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Αλλά η κακοποιητική του συμπεριφορά σε βάρος της 17χρονης αποδεικνύεται και πριν το γεγονός της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με στοιχεία βιαιότητας εναντίον της. Όμως αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές. Αυτό το δίποδο και ανθρωπόμορφο τέρας δεν είχε ηθικές αναστολές για να τον σταματήσουν να κάνει το κακό» πρόσθεσε.

Βασικός ύποπτος εξ΄αρχής

«Της έκλεισα με τα χέρια μου το στόμα και τη μύτη της. Μετά τη δολοφονία μάζεψα τα πράγματά μου και ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την Ελλάδα», είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας οι Αρχές τον θεώρησαν βασικό ύποπτο και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ