ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πάρκο μόνο για σκύλους ετοιμάζει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας

Ένα πάρκο μόνο για σκύλους ετοιμάζει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας
Το συνεργείο του δήμου εργάζεται εκτεταμένα, ώστε σε λίγες εβδομάδες το πάρκο σκύλων να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους με τα ζώα συντροφιάς για την καθημερινή βόλτα τους Unsplash

 Το δικό τους πάρκο αποκτούν οι τετράποδοι «δημότες» της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, καθώς αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται κατάλληλα ο χώρος που έχει επιλεγεί. 

Το συνεργείο του δήμου εργάζεται εκτεταμένα, ώστε σε λίγες εβδομάδες το πάρκο σκύλων να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους με τα ζώα συντροφιάς για την καθημερινή βόλτα τους.

Το πάρκο δημιουργείται στη Νέα Χαλκηδόνα και πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλαίσθητο, περιφραγμένο και ασφαλή, με τάπητα και χώμα, με κατάλληλο φωτισμό, με βρύσες, καλαθάκια, αλλά και με ξύλινες ειδικές κατασκευές για την άσκηση των ζώων. Ουσιαστικά ο χώρος έχει χωριστεί σε δύο μέρη, όπου ο ένας θα προσφέρεται για μεγαλόσωμους σκύλους και ο άλλος για πιο μικρόσωμους.

Η είσοδος στο πάρκο σκύλων θα είναι φυσικά ελεύθερη για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, ενώ θ' αναρτηθούν και οι κανόνες λειτουργίας.

«Το δημοτικό πάρκο σκύλων πρόκειται να γίνει ένας ιδανικός χώρος για τους τετράποδους φίλους μας, περιφραγμένος και ασφαλής», τονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ενώ ανέφερε πως έχει βρεθεί αντίστοιχος χώρος και στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να δημιουργηθεί και σ' εκείνη τη δημοτική κοινότητα ένα ίδιο πάρκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ