ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Κορυδαλλό: Παραμένουν στην περιοχή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Κορυδαλλό: Παραμένουν στην περιοχή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν έως την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Κορυδαλλό INTIME / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό, και κινητοποίησε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του CNN Greece από το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν έως την πλήρη κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στην οδό Αθανασίου Διάκου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

46 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο.

Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Ταυτόχρονα, την τελευταία εβδομάδα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ενημέρωση, για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Έβρο, Κρήτη και Αιγαίο.

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπενθύμισε ότι, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ