ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Κακοκαιρία και μετά καύσωνας - Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Κακοκαιρία και μετά καύσωνας - Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο
Μπουρίνια από σήμερα στη χώρα μέχρι και την Κυριακή INTIME/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Έντονα καιρικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ημέρες στη χώρα, καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο 3-4 ημερών με μεσημεριανές και απογευματινές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μιλά στο CNN Greece για τις καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες μέχρι και τον 15 Αύγουστο καθώς και το πότε θα δούμε νέα άνοδο στις θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει αρχικά ο κ. Λαγουβάρδος χρειάζεται προσοχή από απόψε έως και την Κυριακή σε εξωτερικούς χώρους και παραλίες καθώς θα πέσουν και κεραυνοί.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως την ηπειρώτικη χώρα, δεν αφορά τα νησιά, και θα είναι περισσότερο σε περιοχές της βόρειας κεντρικής και δυτικής Ελλάδας, σημειώνει.

Αναλυτικά:

  • Σήμερα Πέμπτη η αστάθεια θα επηρεάσει τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
  • Την Παρασκευή θα συνεχιστεί όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
  • Το Σάββατο θα έχουμε κυρίως καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ενώ δεν αποκλείεται να χαλάσει ο καιρός και στα βόρεια της Αττικής.
  • Η πιο έντονη ημέρα φαίνεται να είναι η Κυριακή, παραμονή του 15 Αύγουστου με καταιγίδες σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας που θα περιλαμβάνεται και η κεντρική χώρα πιθανότατα και περιοχές της Αττικής.

«Τις ημέρες αυτές χρειάζεται προσοχή κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά σημεία όπου ο κόσμος βρίσκεται στα χωριά του καθώς θα έχουμε καταιγίδες αλλά και σε παραλιακές περιοχές κυρίως στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Πιερία. Μπορεί να εκδηλωθούν τοπικά μπουρίνια με σφοδρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνική δραστηριότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος.

Το εκτιμώμενο ύψος βροχής σε επιλεγμένα τρίωρα για τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης 11/08, όπως υπολογίστηκαν από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr:

Μετά τις βροχές έρχεται καύσωνας

Η αστάθεια περιορίζεται από τον 15 Αύγουστο και μετά και θα μπούμε σε νέο μοτίβο καιρού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ζεστή με καύσωνα σε αρκετές περιοχές. Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουμε ακραία συμπεριφορά, με την εικόνα να είναι καλύτερη στο τέλος της εβδομάδας», καταλήγει ο κ. Λαγουβάρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ