ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσήνη: Την Τρίτη η απολογία του 50χρονου που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του

Μεσσήνη: Την Τρίτη η απολογία του 50χρονου που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του
Ο 50χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία INTIME/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 50χρονος που κατηγορείται ότι έριξε καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του, τραυματίζοντάς τη σοβαρά, με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. 

Η απολογία του ορίστηκε για τις 11 το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Του έχει απαγγελθεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχει οπτικό υλικό με το οποίο στοιχειοθετείται η κατηγορία του 50χρονου.

Εκεί φαίνονται οι κινήσεις του δράστη για την ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά και για την προμήθεια του καυστικού υγρoύ, για το οποίο παραπλάνησε έναν γνωστό του λέγοντας ότι το θέλει για το αυτοκίνητο του.

Κι ενώ οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώσουν την όραση της 49χρονης γυναίκας, ο δικηγόρος της, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η 49χρονη είχε κακοποιηθεί σωματικά από τον 50χρονο και στο παρελθόν και μάλιστα υπήρχε και καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

«Από ό,τι μου έχει εκμυστηρευτεί σε αποκλειστική επικοινωνία δεν υπήρχε μεταξύ τους οικονομική διαφορά. Το μόνο που υπήρχε ήταν μια εμμονική διάθεση του συγκεκριμένο δράστη ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και παλαιότερα στο ξυλοδαρμό της ο ίδιος. Είχε καταδικαστεί και είχε ζητήσει και πάλι συγνώμη», αναφέρει ο δικηγόρος της 49χρονης Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Καλαμάτας, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

«Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό. Σε καμία. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα τα καταφέρω», δήλωσε η 49χρονη στον Alpha.

Είναι λίγο βελτιωμένη και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Από χθες το μεσημέρι οι γιατροί μας είχαν την πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η πορεία της βελτίωσης της, υπογράμμισε η Διοικήτρια Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη στη Mesogeios TV.

Ο 50χρονος καθ' ομολογίαν δράστης υποστηρίζει ότι επιτέθηκε στην πρώην σύζυγο του για οικονομικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες το χωρισμένο ζευγάρι συζούσε τους τελευταίους 4 μήνες καθώς η 49χρονη αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Τι είπε στους αστυνομικούς

Την πλησίασα και προσπάθησα να την βάλω στο πρόσωπό της το πανί με το υγρό. Αυτή αντιστάθηκε και άρχισε να με χτυπάει. Τότε εγώ νευρίασα και την πέταξα όλο το υγρό στο πρόσωπο, ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει πια τι έχει συμβεί. Ζητάει συγνώμη για αυτό το οποίο έγινε. Θέλει να δηλώσει μετάνοια γι’ αυτό το οποίο συνέβη και εμπράκτως με τον να κάνει το οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να συμβάλει στην αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που έχει προκαλέσει στην υγεία της πρώην γυναίκας του, σημείωσε ο δικηγόρος του 50χρονου.

Ο 50χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θα περάσει το μεσημέρι του Σαββάτου το κατώφλι του ανακριτή, όμως σύμφωνα με τον δικηγόρο του αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ