ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Σε δίκη οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού

Άλκης Καμπανός: Σε δίκη οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού
Οι γονείς του 19χρονου έχουν ζητήσει η δίκη να διεξαχθεί στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας ΙΝΤΙΜΕ

Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού, που ξεψύχησε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου από ακατάσχετη αιμορραγία κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει σε δίκη τους 12 κατηγορούμενους για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε και την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6 μήνες καθώς το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης συμπληρωνόταν αρχές Αυγούστου.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις μαρτύρων εμπλεκόμενοι φαίνεται να λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου και να είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονική επίθεση. Οι κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Άλκη Καμπανό, χρησιμοποιώντας φονικά εργαλεία μεταξύ άλλων στυλιάρι και δρεπάνι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του 19χρονου έχουν ζητήσει η δίκη να διεξαχθεί στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας τόσο των ίδιων όσο και των μαρτύρων κατηγορίας και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ