ΕΛΛΑΔΑ

Σωρεία τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο λόγω «Λευκής Θύελλας»

Σωρεία τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο λόγω 	«Λευκής Θύελλας»

Στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης της Τουρκίας, BEYAZ FIRTINA (Λευκή Θύελλα), καταγράφηκαν 40 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οπλισμένα ήταν 4 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από το σύνολο των τουρκικών σχηματισμών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Χθες τα 4 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως ήταν άοπλα. Παράλληλα αυξημένος ήταν σήμερα ο αριθμός των CN-235 (τουρκικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου) καθώς και των ελικοπτέρων που απονηώθηκαν από τουρκικές φρεγάτες, στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης της Τουρκίας, BEYAZ FIRTINA (Λευκή Θύελλα).

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 8 τουρκικά F-16, 7 αεροσκάφη CN-235 και 10 ελικόπτερα. Καταγράφηκαν 20 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών που εξελίχθηκαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ