ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 30.000 ευρώ - Μία σύλληψη

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 30.000 ευρώ - Μία σύλληψη
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από μία ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα ότι είχε τραυματιστεί οικείο της πρόσωπο και απαιτούταν άμεση χειρουργική επέμβαση.

Ειδικότερα, η αστυνομία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισε μία γυναίκα σε λεωφορείο στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία με προορισμό τη Βουλγαρία η οποία είχε πάνω της το χρηματικό ποσό των 21.650 ευρώ, καθώς και 229 δολάρια ΗΠΑ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποσό των 21.650 ευρώ προέρχεται από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης ηλικιωμένης, με το πρόσχημα τραυματισμού οικείου προσώπου.

Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 30.000 ευρώ που παρέδωσε η ηλικιωμένη σε άλλη γυναίκα, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από υποτιθέμενο γιατρό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και απαιτείται η καταβολή χρημάτων.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Το κατασχεθέν ποσό αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ