ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ντογιάκου για την υπόθεση της επίθεσης κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο

Παρέμβαση Ντογιάκου για την υπόθεση της επίθεσης κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας. INTIME

Την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης για την υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοπόταμου, στην Κρήτη, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην ανακρίτρια Ρεθύμνου. 

Η εντολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «....ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών να διενεργηθεί η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Ενδελεχής έρευνα

Η παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στη διαδικασία του Αυτοφώρου και στη διαδικασία σύλληψης των δυο κατηγορουμένων. Στην παραγγελία δε σημειώνεται πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα , να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Απειλή
  • Απλή σωματική βλάβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ