ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Κίνδυνος για πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους τις επόμενες 48 ώρες

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Κίνδυνος για πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους τις επόμενες 48 ώρες
INTIME

Προειδοποίηση για σοβαρή επιδείνωση του καιρού που θα χτυπήσει με σφοδρές καταιγίδες και ενδεχομένως ακόμη και με ανεμοστρόβιλους ορισμένες περιοχές της χώρας, απευθύνει ο μετωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Παράλληλα, ο κ. Αρναούτογλου, απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό φρεατίων και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν τις επόμενες 48 ώρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμο ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν απο τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων - υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».

Να σημειωθεί ότι σε σύκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας, καθώς οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Διαβάστε περισσότερα:

Στυλιανίδης: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις - Αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί το 112

ΔΗΜΟΦΙΛΗ