ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Το ταξίδι στην Τυνησία στο επίκεντρο των ερευνών

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Το ταξίδι στην Τυνησία στο επίκεντρο των ερευνών
H 19χρονη ναυτική δόκιμος παρουσίασε πυρετό, ενώ βρισκόταν στο πλοίο «Προμηθεύς» σε εκπαιδευτικό ταξίδι προς την Ιταλία ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Λάρισα αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις από το θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, η οποία άφησε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες την τελευταία της πνοή στη Νάπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών αναμένεται να μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Και αυτό γιατί δεν μπορεί να αποκλειστεί προσώρας το ενδεχόμενο η νεαρή να ήπιε ή να έφαγε κάτι που της προκάλεσε δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια εξόδου από το πλοίο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 19χρονη είχε λάβει αντιπυρετικά και αντιβιωτικά αλλά τα συμπτώματά της ήταν έντονα και η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν.

Στη συνέχεια, η δόκιμος διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή της στη ΜΕΘ.

Στη Νάπολη έφτασαν και Έλληνες γιατροί, ωστόσο δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την 19χρονη.

«Την περιμέναμε πώς και πώς»

Ο αδερφός της αδικοχαμένης Ναυτικής Δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου δήλωσε στο Mega: «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανεκεί οι γονείς μας για να την στηρίξουν» ανέφερε ο ίδιος.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς» συμπλήρωσε. «Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη αδερφή του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δυο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δυο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Η σορός της Θάλειας Κορδαμπάλου θα μεταφερθεί με C-130 πίσω στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ