ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 37χρονου

Γυναικοκτονία στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 37χρονου
Την Τετάρτη η απολογία του ενώπων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε το μεσημέρι της Κυριακής την 36χρονη στην Κυψέλη.

Επιπλέον σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας- οπλοχρησίας.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη γυναίκα, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, βρέθηκε μαχαιρωμένη τκαι άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο δράστης της είχε καταφέρει απανωτά χτυπήματα με μαχαίρι, και ερευνώντας στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο του εγκλήματος.

Ο σύζυγος της 36χρονης έδωσε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του δράστη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα ήταν στο σπίτι του ζευγαριού από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είχε προσωπικές και οικονομικές διαφορές με το ζευγάρι. Ο δράστης, αναφέρουν οι πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το θύμα εδώ και δύο χρόνια του υποσχόταν ότι θα εγκαταλείψει τον άνδρα της για να ζήσει μαζί του και πως το τελευταίο διάστημα, του ζητούσε ως αντάλλαγμα για αυτό χρήματα, αποσπώντας 20.000 ευρώ.

H ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 36χρονης αλλοδαπής, που διαπράχθηκε, μεσημβρινές ώρες της 28-8-2022, σε οδό στην περιοχή της Κυψέλης. Δράστης είναι 37χρονος ομοεθνής της.

Η 36χρονη, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο και εντόπισαν εντός κάδου απορριμμάτων, μαχαίρι που έφερε ίχνη αίματος και το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος.

Μετά από συντονισμένες και στοχευμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται στην περιοχή της Κυψέλης και σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του θήκη μαχαιριού που αντιστοιχεί στο κατασχεθέν μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, με φερόμενο κίνητρο οικονομική διαφορά που είχε με το θύμα.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ