ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Παραμένουν τα ισόβια για τον συζυγοκτόνο – Κρίθηκε ένοχος και στον Άρειο Πάγο

Κοζάνη: Παραμένουν τα ισόβια για τον συζυγοκτόνο – Κρίθηκε ένοχος και στον Άρειο Πάγο
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε οριστικά από τον Άρειο Πάγο, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου από την Κοζάνη που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι τους τον Αύγουστο του 2010. Η δολοφονία της συγκλόνισε το πανελλήνιο, κι ενώ ο συζυγοκτόνος ισχυριζόταν ότι πρόκειται για ατύχημα, οι συγγενείς της τον θεωρούσαν εξαρχής, υπεύθυνο. 

Ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος είχε ασκήσει έφεση τον Μάιο του 2021, όπου σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του. Σύμφωνα με το δικαστήριο η πράξη τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά.

Τον Ιανουάριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 20ετη ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή και περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Χρυσούλα Βλάχου βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Κοζάνη, στις 23 Αυγούστου του 2010. Οι συγγενείς της από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν ότι ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος για το θάνατός της ασκώντας εναντίον του ποινική δίωξη το 2013 τρία χρόνια μετά το θάνατό της, καθώς τότε είχε θεωρηθεί ατύχημα.

Η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 συνεχίστηκε σε δεύτερο βαθμό στις 25 Ιουνίου 2019, ολοκληρώνεται με την απόφαση του Αρείου Πάγου κλείνοντας έτσι η δικαιοσύνη την υπόθεση της δολοφονίας της Χρυσούλας Βλάχου, με τους συγγενείς να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη Χρυσούλα Βλάχου εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τότε ο θάνατός της καταγράφηκε ως ατύχημα με τον σύζυγό της να υποστηρίζει πως η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους. Αιτία θανάτου: «Πτώση εξ ύψους».

Λίγες μέρες μετά ο ιατροδικαστής υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι για τόπο ατυχήματος, μέσω στοιχείων που είχε συλλέξει και των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το θύμα είχε δεχτεί χτύπημα από αμβλύ όργανο. Η Αστυνομία ξεκίνησε νέες έρευνες και το 2013 ο ανακριτής ανοίγει εκ νέου την υπόθεση και καλεί τους συγγενείς του θύματος για καταθέσεις.

Ένα χρόνο αργότερα ο σύζυγός της βρίσκεται ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, όπου απολογείται και του ασκείται ποινική δίωξη για δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ