ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Σύσταση σε όλους για αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Γκάγκα: Σύσταση σε όλους για αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού
«Λόγω συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους το χειμώνα, συστήνεται η αναμνηστική δόση εμβολίου» σύμφωνα με την κα Γκάγκα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ - Φωτογραφία αρχείου

Για την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού, τον αριθμό του προσωπικού του ΕΣΥ, τον «Προσωπικό Γιατρό» και αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση ασθενούς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή η Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σχετικά με το ποιοι πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, η Μίνα Γκάκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 απάντησε πως «η σύσταση είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 5 ετών, όσοι είναι άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Η σύσταση θα είναι να κάνουμε όλοι προφυλακτικό εμβόλιο, καθώς το φθινόπωρο αρχίζουμε να συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους... Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου», είπε η Υφυπουργός Υγείας.

Ενίσχυση προσωπικού του ΕΣΥ

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε και στις κινήσεις αύξησης του προσωπικού του ΕΣΥ, λέγοντας ότι 12.000 γιατροί ενίσχυσαν τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 4.000 θέσεις νοσηλευτών, ενώ ανέφερε πως επίκεινται και άλλες προσλήψεις.

«Προσωπικός Γιατρός»

Όσον αφορά τον Προσωπικό Γιατρό η κα Γκάγκα είπε ότι «οι γιατροί δεν έχουν ενημερωθεί σωστά για τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Πρέπει να γίνει καλύτερη ενημέρωση. Το μέτρο αφορά πολλές ειδικότητες», είπε μεταξύ άλλων η ίδια.

Περί κακοποίησης ασθενούς σε νοσοκομείο

Η κα Γκάγκα απάντησε σε δημοσιογράφο που έκανε λόγο για κακοποίηση του πατέρα του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Ένας άνθρωπος σε τέτοια ηλικία αποπροσανατολίζεται όταν αλλάζει περιβάλλον και είναι ανήσυχος», τονίζει η κα Γκάγκα, λέγοντας πως ο ηλικιωμένος είχε αιματουρία και λόγω αυτού είχε διάφορους καθετήρες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ασθενής «φορούσε, κατά πάγια τακτική, μια ρόμπα που ήταν ανοιχτή στο κάτω μέρος, προκειμένου να γίνονται με ευκολία οι πλύσεις. Επειδή ο άρρωστος ήταν ανήσυχος και προκειμένου να μην βγάλει τους καθετήρες, δέθηκαν τα χέρια του με κάποιους ιμάντες», είπε η Υφυπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για συνήθη πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ως λάθος στην όλη υπόθεση την ελλιπή ενημέρωση που είχε η οικογένεια του ασθενούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ