ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ευθανασία στο γαϊδουράκι που βασανίστηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας

Ιωάννινα: Ευθανασία στο γαϊδουράκι που βασανίστηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας
«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων FACEBOOK/ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ

Σε ευθανασία αναμένεται να υποβληθεί το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας, καθώς τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους. 

Η απόφαση λήφθηκε αφού το κακοποιημένο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost, ο ειδικευμένος επιστήμονας -που ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας- εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή ήταν αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Περιοριστικοί όροι στον αντιδήμαρχο Ζίτσας

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδους από την χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι τέθηκαν τα επιχειρήματα ενώπιον της δικαιοσύνης και εκείνη θα συνεχίσει την διερεύνηση.

«Η Κτηνιατρική Υπηρεσία στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που έκανε επιβεβαιώνει την επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο» είπε ο δικηγόρος, Δημήτρης Δήμου, και επανέλαβε ότι «η πτώση του γαιδάρου από το αυτοκίνητο ήταν ατύχημα».

«Ήταν ένα ατύχημα, μια κακιά στιγμή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις», σημείωσε και αναγνώρισε ότι το θέαμα υπήρξε αποκρουστικό όμως εξετάζεται ο δόλος του κατηγορουμένου.

«Δόλος δεν υπήρχε. Ο ίδιος περιέθαλψε το ζώο και συμφώνησε να ελεγχθεί και από κτηνίατρο της Φιλοζωικής», ανέφερε ο κ. Δήμου.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ενώ τέλος ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι «ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που έγινε, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέεται και με την πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά».

Καταγγελίες χρόνων σε βάρος του - Αναφορές για άθλιες συνθήκες στον στάβλο του

Για καταγγελίες σε βάρος του αντιδημάρχου Ζίτσας από χρόνια, μίλησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαγενιτίου, Βασίλης Γκάνας, σχετικά με το θλιβερό συμβάν με τον γάιδαρο, που σερνόταν από αυτοκίνητο για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, χάνοντας πάρα πολύ αίμα.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γκανάς, το γεγονός είναι απεχθές και επαναλαμβανόμενο, με τον ίδιο να έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον Δήμο. Τελευταία φορά όπως είπε μάλιστα, ήταν πριν από έναν μήνα.

Ο πρόεδρος Βαγενιτίου σημείωσε, πως ο αντιδήμαρχος έχει περισσότερα από 1.000 ζώα, αγελάδες, γίδια, πρόβατα, άλογα και γαϊδούρια, τα οποία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ