ΕΛΛΑΔΑ

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων - Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη αναισθησιολόγων

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων - Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη αναισθησιολόγων
Το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες Intime

Χωρίς αναισθησιολόγους παραμένει το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να ταλαιπωρούνται γονείς και παιδιά, που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση – Χρειάζονται κίνητρα

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι έντονο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με το υπουργείο να καταβάλει ανεπιτυχώς προσπάθειες να καλύψει τα κενά.

Αιτία γι’ αυτό είναι η άρνηση των ιδιωτών γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ λόγω των συνθηκών εργασίας καθώς και η φυγή πολλών αναισθησιολόγων στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου», ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλή η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση. Δεν αρκεί μόνο η προκήρυξη θέσεων. Θέλει γενναίες αυξήσεις μισθών».

Όπως δήλωσε «ένας ανασταλτικός παράγοντας για να εργαστεί ένας ιδιώτης γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η εξουθένωση της εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ