ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας

Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας
O προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης INTIME

Στην 35η τακτική ανακρίτρια κατέθεσαν ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι έχουν συντάξει τη νέα ιατροδικαστική έκθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη.

Οι δύο ιατροδικαστές στο πόρισμά τους είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, κάτι που συνέβαλε καθοριστικά στο να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία.

Οι καταθέσεις τους ήταν πολύωρες -περί τις τρεις ώρες ο κάθε ένας- και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσαν ενώπιον της ανακρίτριας τα επιστημονικά τους συμπεράσματα.

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμά τους ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ