ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Κύθηρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στα Κύθηρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής έχει κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στα Κύθηρα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Καθ΄οδόν για το νησί βρίσκονται νέες δυνάμεις που σπεύδουν προς ενίσχυση εκείνων που επιχειρούν ήδη στο νησί.

Λίγο μετά τις 16:00 η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, ωστόσο συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Για την πυρκαγιά έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τημημάτων, 24 οχήματα, 12 αεροσκάφη και 6 ελικοπτερα.

Αρκετές από τις προαναφερόμενες δυνάμεις (30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, από τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας), θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας και θα βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβουν προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν ήδη.

Σε γενική επιφυλακή εξάλλου, έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας και των Κυθήρων, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση ανάμεσα στην Αγία Πελαγία και την Αγία Αναστασία.

Η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ το πιο ισχυρό μέτωπο εντοπίζεται σε χαράδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ