ΕΛΛΑΔΑ

Η ενεργειακή κρίση «χτύπησε» ακόμα και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Η ενεργειακή κρίση «χτύπησε» ακόμα και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
Η Γέφυρα θα φωταγωγείται πλέον μόνο σε εθνικές ή διεθνείς επετείους και αυτό για περιορισμένο χρονικό διάστημα INTIME NEWS

«Τέλος» η διακοσμητική φωταγώγηση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για όλο τον χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Τη διακοπή του διακοσμητικού γαλάζιου φωτισμού της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για ολόκληρο τον χειμώνα, αρχής γενομένης από τις 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.

Η Γέφυρα θα φωταγωγείται πλέον μόνο σε εθνικές ή διεθνείς επετείους και αυτό για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την εταιρεία το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, ενώ «συνάδει με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας».

«Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα» σημειώνει η εταιρεία.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα πως «Είναι βέβαιο ότι η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μας λείψει τα Σαββατόβραδα του χειμώνα, αλλά ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζει ότι η «θυσία» αυτή επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ