ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: «Δεν εντοπίστηκαν μετανάστες σε ελληνικό έδαφος - Από την Τουρκία η πληροφορία»

Έβρος: «Δεν εντοπίστηκαν μετανάστες σε ελληνικό έδαφος - Από την Τουρκία η πληροφορία»
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Νέο ύποπτο σκηνικό στήνει η Τουρκία στον Έβρο, με την υπόθεση - θρίλερ 400 παράτυπων μεταναστών σε νησίδα.

Η γειτονική χώρα φαίνεται να έχει ξεκινήσει ένα περίεργο παιχνίδι, προσπαθώντας να επαναλάβει όσα έκανε και το καλοκαίρι με τους 38 παράτυπους μετανάστες στη νησίδα.

Μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουν εντοπιστεί τα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με το σήμα που είχε φτάσει, ήταν πάνω σε ελληνική νησίδα, εγείροντας την ίδια ώρα μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μπορούσαν να περάσουν από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες 400 παράτυποι μετανάστες και με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να σημειώνουν:

«Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»: Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο η γνωστοποίηση για τη δήθεν ύπαρξη μεταναστών στη νησίδα έγινε από την Τουρκία μέσω του κέντρου καπιτάν Αντρέεβο το απόγευμα και ανέφερε για περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν στη νησίδα με συντεταγμένες που έδειχναν ότι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, όπου όμως δεν εντόπισαν κανένα μετανάστη.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες είχαν εντοπιστεί σε νησίδα, εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Εβρου.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο, όπου και επιθεώρησε το σχέδιο Ακρίτας,για την θωράκιση των συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος για σχέδιο «Ακρίτας»: Ισχυρό μήνυμα σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ