ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Αυτοψία από πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο με εισαγγελική παραγγελία

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Αυτοψία από πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο με εισαγγελική παραγγελία
Το πόρισμα την επόμενη εβδομάδα θα συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση μαζί με τις καταθέσεις των τραυματιών και των υπαλλήλων του λούνα παρκ INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιείται αυτοψία από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο που όρισαν οι οικογένειες των τραυματιών στο λούνα παρκ όπου σημειώθηκε το σοβαρό ατύχημα με το τρενάκι.

Ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτικής εξέτασης θα συντάξει πόρισμα το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση μαζί με τις καταθέσεις των τραυματιών και των υπαλλήλων του λούνα παρκ.

Ο τεχνικός σύμβουλος θα συντάξει ξεχωριστή έκθεση. Και οι δύο τράβηξαν φωτογραφίες και σκάναραν το σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, ο 25χρονος τραυματίας επέστρεψε στο Κρατικό της Νίκαιας για νέες εξετάσεις, ενώ η 21χρονη δίνει μάχη για να βγει από τη ΜΕΘ.

Η 22χρονη έχει μετατραυματικό σοκ και αναμένεται να πάρει εξιτήριο το απόγευμα και ο 24χρονος ενδεχομένως να αποφύγει το χειρουργείο για ρήξη σπλήνας, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.

«Τηρούνταν ευλαβικά οι όροι ασφαλείας, δεν διαπιστώθηκε ποτέ παράβαση» λέει η επιχείρηση

Ανακοίνωση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, εξέδωσε χτες, Πέμπτη το πάρκο ψυχαγωγίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει:

«Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς ,που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων. Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ