ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ασκούσε βία στην έγκυο σύζυγό του και απείλησε να τη σκοτώσει

Αλεξανδρούπολη: Ασκούσε βία στην έγκυο σύζυγό του και απείλησε να τη σκοτώσει
Το δικαστήριο διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με δράστη τον σύζυγό της.

Η νεαρή γυναίκα απευθύνθηκε στις Αρχές και κατήγγειλε τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της. Σύμφωνα με την ίδια, της ασκούσε λεκτική και σωματική βία ενώ απείλησε να σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο μωρό της.

Σύμφωνα με το gnomionline.gr,το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η 18χρονη με απόφασή του στις 7/9, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ: «Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου. Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον».

Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Στα τέλη του 2021, η 29χρονη Τζεβριέ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη. Την αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κοινωνιολόγος του Κέντρου, Δήμητρης Στεφανίδης, έκανε λόγο για 70 περιστατικά από την αρχή της χρονιάς, «φτάνοντας τον αριθμό που διαχειρίστηκε το Κέντρο σε όλη τη διάρκεια του 2021», όπως ανέφερε ο ίδιος. Τα 30 από αυτά καταγράφηκαν μέσα στο καλοκαίρι, με γυναίκες που για πρώτη φορά κάλεσαν και ζήτησαν στήριξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ