ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα-Νίνου θα ζητήσει η υπεράσπιση του ηθοποιού

Δίκη Φιλιππίδη: Κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα-Νίνου θα ζητήσει η υπεράσπιση του ηθοποιού
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίες αφορούσαν τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου INTIME/ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου θα υποβάλλει αύριο Τετάρτη η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίες αφορούσαν τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου.

Πολιτική Αγωγή: Ποιοι είναι οι φίλοι του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και δέκα χρόνια για παράδειγμα.

Πολιτική Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;

Μάρτυρας: Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση.

Πολιτική Αγωγή: Άφηνε κόσμο στις πρόβες;

Μάρτυρας: Σπάνια αλλά άφηνε όσους ήθελε. Αν θέλαμε εμείς κάποιον έπρεπε να τον ενημερώσουμε.

Πολιτική Αγωγή: Για το έργο για το οποίο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν οι «Κουζίνες» και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππίδη. Υπήρχε περίπτωση εν αγνοία του να το κάνει;

Μάρτυρας: Αποκλείεται.

Πολιτική Αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Μάρτυρας: Ό,τι θέλεις κάνεις πια στα έργα. Εννοείται.

Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό για να κάνει κάποιες πράξεις το ότι βρισκόταν στο θέατρο;

Μάρτυρας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.

Προέδρος: Δεν θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Μάρτυρας: Ε, τώρα δε μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με το γιατί συνέχισε να κάνει παρέα με τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν ήξερε τίποτα για βιασμούς.

«Καταρχάς δεν ήξερα για βιασμούς. Αν ήξερα για βιασμούς θα είχα πάρει στην αστυνομία. Τα αλλά ήταν με την αποδοχή της συζύγου του», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελπίδα Νίνου και αν γνώριζε τον λόγο που δεν είχε αποφασίσει να χωρίσει με τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας είπε:

«Την είχα ρωτήσει δυο φορές γιατί δεν χωρίζει και μου είπε την πρώτη φορά για το παιδί της και τη δεύτερη γιατί αν χωρίσω τώρα θα μείνω με το μισό χρέος».

Σχετικά με το σύνολο των καταγγελιών που έφτασαν στο ΣΕΗ για πολλούς ηθοποιούς ο Σπ. Μπιμπίλας είπε ότι αυτό που έγινε «ήταν σαν έκρηξη ηφαιστείου. Έσκασε και βγήκαν τόσα πράγματα για πολλούς. Ένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν βρέθηκε να πει ένα συγγνώμη; Εκτός του Χαϊκάλη που είπε. Πού είναι η αντρική τιμή να βγουν μα πουν συγγνώμη;»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα όρια του κατηγορουμένου και αν δεχόταν το «όχι», ο μάρτυρας είπε πως κάποιες φορές το «όχι τον έκανε θηρίο».

Πολιτική Αγωγή: Επαγγελματικά το όχι το δεχόταν;

Μάρτυρας: Συνήθως δεν συνδιαλεγόταν, ήθελε να περνάει το δικό του. Αλλά κάποιες φορές με κάποιους από μας το συζητούσε. Υπήρχαν όμως και φορές που το όχι τον έκανε θηρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ