ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Μπιμπίλα με τη Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Μπιμπίλα με τη Νίνου
Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας υπαινίχθηκε ότι η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου προσπάθησε να τον προσεγγίσει την περασμένη Παρασκευή INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (5-2) απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών, για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου. 

«Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νίνου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας υπαινίχθηκε ότι η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου προσπάθησε να τον προσεγγίσει την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα εν μέσω εντάσεων ο μάρτυρας απευθυνόμενος στην συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Κική Πακιρτζιδου είπε: «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;», και βγάζοντας από την τσέπη του λαχεία τα πεταξε προς το μέρος της λέγοντας πως την περασμένη Παρασκευή η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παρήγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δυο λαχεία, ενώ εγώ δεν ήθελα» είπε ο μάρτυρας.

Από τη πλευρά της η συνήγορος απάντησε ότι κάλεσε τον μάρτυρα σε συνάντηση προκειμένου να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Το δικαστήριο λόγω της έντασης αναγκάστηκε να διακόψει με την πρόεδρο να σχολιάζει «Δε μας ενδιαφέρει.. όλο αυτο γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ