ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών στο ΑΠΘ
Ενταση δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ όταν άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας πέταξαν μπουκάλια και αβγά στις αστυνομικές δυνάμεις ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,, ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εντάσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αποδίδεται στους συλληφθέντες η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η ένταση προκλήθηκε όταν άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία πέταξαν μπουκάλια, αβγά κι άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η ομάδα των αστυνομικών πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή μια μικρή περιπολία εντός του ΑΠΘ.

Με δηλώσεις τους, φοιτητές κατήγγειλαν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».

Μάλιστα όπως είπαν στο voria.gr, την Πέμπτη υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν.

Επίσης επισήμαναν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ