ΕΛΛΑΔΑ

Ευρυτανία: «Να προσέχεις το παιδί» έγραφε στο σημείωμα η 48χρονη – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Ευρυτανία: «Να προσέχεις το παιδί» έγραφε στο σημείωμα η 48χρονη – Σε εξέλιξη οι έρευνες
Η λίμνη Κρεμαστών στην οποία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης INTIME / Αρχείου

Νέες υποβρύχιες έρευνες αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία, οι άνδρες του Λιμενικού που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας που είναι αγνοούμενη από την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Στη λίμνη Κρεμαστών, θα βουτήξουν ξανά σήμερα τέσσερα άτομα της ομάδας υποβρυχίων αποστολών σε μεγάλο βάθος προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρημα που κινητοποίησε χθες Κυριακή (25/9) τους βατραχανθρώπους του λιμενικού, προέκυψε ότι δεν ήταν ανθρώπινο σώμα.

Στον βυθό της λίμνης υπάρχουν πολλά αντικείμενα, λάσπη και φερτά υλικά γεγονός που δυσκολεύει τις υποβρύχιες έρευνες.

«Να προσέχεις το παιδί»

Τις έρευνες παρακολουθεί ο σύζυγος της 48χρονης μαζί με τη μητέρα της και τον γιο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μέρες πριν από την εξαφάνισή της η ίδια, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καρπενησίου και είχε δηλώσει πως υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο συζυγός της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με τα evrytanika.gr, στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν σημειώσεις που ενισχύουν το σενάριο της αυτοκτονίας.

«Να προσέχεις το παιδί» έγραφε μεταξύ άλλων το σημείωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της 48χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με μία φίλη της, η οποία δήλωσε και την εξαφάνισή της, η αγνοούμενη είχε εκφράσει την πρόθεσή της να βάλει τέλος στη ζωή της.

Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ αποφασίστηκε η προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με αφορμή κάποια περιουσία.

Σχετικά με το «εύρημα» όπως εξήγησε αναλυτικά στο τοπικό μέσο tvstar.gr o Υποδιοικητής της Π.Υ Καρπενησίου Κώστας Λαθύρης «είχαμε παρόμοιο περιστατικό με βάρκα της περιφέρειας που έχει ειδικό μηχάνημα αλλά ήταν κορμός δέντρου, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά».

Ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό της 48χρονης

Προκειμένου να εντοπιστεί η 48χρονη, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες, μία ειδική επιχείρηση που συστάθηκε από το Λιμενικό και ειδικεύεται στις καταδύσεις μεγάλου βάθους.

Τα μέλη της χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα μπουκάλες με ειδικό μείγμα αερίων καθώς δεν αρκεί μόνο το οξυγόνο.

Το πιο βαθύ σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών είναι τα 90 μέτρα, ενώ μέχρι στιγμής το «Sonar Emily» των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στα 70 μ. βάθος.

Οι έρευνες λίγο μετά τις 6 περίπου το απόγευμα της Κυριακής διακόπηκαν και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Στις έρευνες το ειδικό ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού

Υπενθυμίζεται ότι ένα «εύρημα» εντόπισε στα νερά της λίμνης των Κρεμαστών το ειδικό ναυαγοσωστικό ρομπότ που έχει επιστρατευτεί στις έρευνες αναζήτησης της 48χρονης γυναίκας στην Ευρυτανία.

«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες ερχές προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο», ανέφερε χθες σχετικά ο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα evrytanikanea.gr το έργο των συνεργείων έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στη Λίμνη των Κρεμαστών συνδράμει από το Σάββατο ένα νέο εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ονομάζεται sonar emily και είναι τηλεκατευθυνόμενο ναυαγωσωστικό ρομπότ το οποίο προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο δύσκολο έργο των εθελοντών - ναυαγοστών του Ε.Ε.Σ. που επιχειρούνσ την περιοχή.

Το ρομπότ βοηθά στον εντοπισμό αγνοούμενων στο νερό χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ που διαδιαθέτει και έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού έως και σε βάθος 70 μέτρων. Το ρομπότ κινείται στηνεπιφάνεια του νερού μέσω τηλεχειρισμού και σκανάρει τον βυθό προς αναζήτηση αγνοουμένων ενώ παράλληλα στέλνει ζωντανήεικόνα σε ειδική οθόνη που παρακολουθείται από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Έχει ακτίνα δράσης 400 μέτρα και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις έρευνες.

Στον εντοπισμό της συμμετέχει η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με έξι άτομα και διασωστική λέμβο και επικεφαλής τον Διοικητή Χρήστο Πλουμάκη και ακόμη έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από τις διπλανές υπηρεσίες, στελέχη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος και της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ