ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Ποιοι εμβολιάζονται

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Ποιοι εμβολιάζονται
Το απόγευμα της Τρίτης (27/9) ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ώστε να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια  INTIME / Αρχείου

Το απόγευμα της Τρίτης (27/9) ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ώστε να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια αναμένεται να αρχίσουν από τις 3 Οκτωβρίου.

O ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι «δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο».

Υπενθύμισε ότι η σύσταση αυτή τη στιγμή είναι να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους - ευπαθή άτομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό.

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «οι οδηγίες θα αλλάξουν αν έχουμε ξαφνικά πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, η κάποια μετάλλαξη που δεν είναι τόσο ήπια» διευκρίνισε ο ΓΓ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ