Siemens: Παρέμβαση Ντογιάκου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής των αδικημάτων
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, προκάλεσε η πλήρης απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στο πολύκροτο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.
Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Siemens: Όλοι αθώοι για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Ποια οφέλη επιφυλάσσει το νέο σύστημα - Τα νέα ψηφιακά εργαλεία
03:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Ποια η προθεσμία υποβολής
02:00
«Τέλος χρόνου» για τις χειμερινές εκπτώσεις - Tι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
01:00
ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Φεβρουαρίου
00:30