ΕΛΛΑΔΑ

Siemens: Παρέμβαση Ντογιάκου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής των αδικημάτων

Siemens: Παρέμβαση Ντογιάκου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής των αδικημάτων
Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης INTIME

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, προκάλεσε η πλήρης απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στο πολύκροτο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ