Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι γιατροί - Σε 4ωρη στάση και η ΕΙΝΑΠ
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διεκδικώντας την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων, σε μόνιμη βάση.
Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε για την ίδια μέρα, τετράωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ.
Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, αναφέρεται ότι: «πραγματοποίησε την Πέμπτη 22/09/22 συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Πιο συγκεκριμένα, από την ΕΙΝΑΠ τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων των αναισθησιολόγων που οδηγεί στην πραγματοποίηση μόνο των έκτακτων χειρουργείων και των ελλείψεων μικροβιολόγων με αποτέλεσμα σε ημέρες εκτός εφημερίας να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις. Εκ μέρους του ΔΣ ζητήθηκαν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έως τότε επίταξη γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα.
Εκ μέρους του υπουργού η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι θα προχωρήσει σε μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, στα οποία εν γνώσει του θα δημιουργηθούν ελλείψεις και προβλήματα. Επίσης, για το ζήτημα του μικροβιολογικού, η αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσαν και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία να έχουν το ίδιο εργαστήριο!
Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των συναδέλφων, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη με γρήγορες διαδικασίες 4 θέσεων αναισθησιολόγων, 2 θέσεων μικροβιολόγων και 1 θέσης καρδιολόγου.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στο Παίδων Αγία Σοφία, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Παίδων Πεντέλης και καλύπτουμε την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ. και καλύπτουμε όσους συναδέλφους θέλουν να παρευρεθούν με 4ωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για «Αγία Σοφία»: Αρμόδια για τις μηνύσεις είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Πλεύρης για αναισθησιολόγους στο «Αγία Σοφία»: Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν
Μεσσηνία: Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
Πολωνικά πολεμικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος επάνω από την Βαλτική
15:48
Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ σήμερα (25/12), Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια
15:35
Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων παρουσία του Χάρη Δούκα (pic)
15:22
2025: Η χρονιά «επανάσταση» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
15:10