ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώοι δήλωσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώοι δήλωσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο INTIME / ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ

Αθώοι δήλωσαν κατά τη σημερινή τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η συγκατηγορουμένη του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αμφότεροι λαμβάνοντας το λόγο για να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου που ανέγνωσε η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος δικάζεται για κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, υποστήριξε:

«Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και απολύτως καμία ευθύνη. Τα έγγραφα αυτά της μηνυτήριας αναφοράς του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκαν στη κ. Ράικου, πριν την αντικαταστήσει η κα Τουλουπάκη και η κ. Ράικου αποφάσισε να τα ενσωματώσει στην άλλη δικογραφία. Για την άλλη κατηγορία θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με τον λόγο μου κόντρα στο δικό τους, αλλά με το λόγο τους κόντρα στον δικό τους λόγο. Όσα είπαν στους εισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη και όσα είπαν στην προανακριτική επιτροπή στη Βουλή. Εκτός από τις αντιφάσεις τους, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα. Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς. Αν λες αλήθεια λες πάντα τα ίδια. Αν ψεύδεσαι ξεχνάς και επινοείς ψέματα».

Από την πλευρά της η Ελένη Τουλουπάκη, ανέφερε: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές όσων που αποδίδονται», δήλωσε η πρώην Εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ενστάσεις από την πλευρά Παπαγγελόπουλου επί του κατηγορητηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ