ΕΛΛΑΔΑ

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο
Το UAV πέταξε πάνω από το νησί στα 15.000 πόδια AP Photo/Maya Alleruzzo (Φωτογραφία αρχείου από ισραηλινό UAV)

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV να πραγματοποιεί σήμερα υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κίναρο.

Το UAV πέταξε πάνω από το νησί στα 15.000 πόδια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Η νέα πρόκληση της Άγκυρας έρχεται την ώρα που η Αθήνα προχωρά σε διπλωματικό «σπριντ» για την ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας και προετοιμάζεται για την αυριανή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Το «παρών» στην τσεχική πρωτεύουσα θα δώσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες αποδέχτηκε και επίσημα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Πράγα γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ενόχληση των Ευρωπαίων -τόσο για την επιθετικότητά του απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και για τη στάση που τηρεί απέναντι στη Ρωσία, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το πιο πιθανό είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιδοθεί για ακόμη μια φορά σε blame game, κατηγορώντας την Αθήνα για όξυνση των σχέσεων με την Άγκυρα και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και αποφεύγοντας να «ξεδιπλώσει» την αναθεωρητική ατζέντα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική διπλωματία, ωστόσο, προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ